Lovecraft Country – Episodul 1: ”Sundown”

O să încep prin a spune că Lovecraft Country este unul din cele mai grozave seriale pe care le-am văzut în ultima vreme. Tocmai am văzut primul episod și pot să spun că mi-a super plăcut.

Serialul este realizat de Jordan Peele, J.J. Abrams și Misha Green și urmărește povestestea lui Atticus Freeman, un tânăr de culoare pasionat de science-fiction care pleacă într-o aventură prin America rasistă a aniilor 1950.

 

Lovecraft Country are un început foarte puternic. Încă din primele minute descoperim câteva informații extrem de importante despre personajul nostru principal, Atticus Freeman. Nu doar că tânărul este un veteran de război, dar este și un tip pasionat de science-fiction.

America lui Jim Crow

Imediat descoperim că America aniilor 1950 nu este cel mai plăcut loc din lume, iar autobuzul în care circulă practică segregarea rasială. Imediat autobuzul se strică, iar Atticus și o femeie de culoare sunt singurii călători obligați să parcurgă restul drumului pe jos doarece mașina care a venit să preia călătorii acceptă doar albi.

Stories are like people. Loving them doesn’t make them perfect – Atticus Freeman

Cei doi vorbesc despre cărți și poartă o discuție despre John Carter (personajul din Princess of Mars). Atticus dezvăluie că s-a înrolat în armată pentru a scăpa de tatăl lui, iar, în mod ironic, tot tatăl lui este motivul pentru care s-a întors acasă.

Odată ajuns în Chicago, Atticus se întâlnește cu unchiul George, scriitor și pasionat de literatură și Letitia Lewis, o tânără fotogaf/activist și bună prietenă din copilărie, iar cei 3 decid să plece în căutare lui Montrose Freeman, tatăl lui Atticus.

Unchiul George, Atticus și Letitia Lewis

Eroii au prostul obicei de a intra în probleme, iar călătoria lor nu este lipsită de incidente. În prima parte a drumului decid să se oprească într-un restaurant care se presupune că servește oamenii de culoare. Unchiul George este interesat să scrie despre local în ghidul lui, dar protagoniștii sunt atacați de o bandă de localnici care nu apreciază prezența lor în oraș și sunt obligați să fugă.

Din rău în mai rău

Lucrurile nu se îmbunătățesc pentru mult timp deoarece personajele se întâlnesc cu un șerif local și descoperă că au până la apusul soarelui să părăsească regiunea. Eroii decid să fugă (respectând viteza legală), dar sunt prinși într-o capcană.

Întâlnirea ia o întorsătură supranaturală când protagoniștii și polițiștii sunt atacați de un grup de Shoggoths. Protagoniștii reușeșc să fugă și se ascund într-o cabană abandonată din pădure, dar nici măcar acolo nu sunt în siguranță, iar problemele lor continuă. Din fericire pentru eroi, un sunet misterios face creaturile să se retragă.

Finalul episodului

Protagoniștii scapă mai mult mai mai puțin nevătămați și reușesc să ajungă în Arham. Cei 3 descoperă un conac absolut superb și ciudat de bine întreținut în fața căruia se află un sedan argintiu.

Unghiul George, Letitia Lewis și Atticus ajung ”acasă”
Concluzie

Lovecraft Country este unul dintre cele mai grozave seriale pe care le-am văzut în ultima vreme, iar ”Sundown” reușește să fie unul dintre cele mai bune prime episoade dintr-un serial de până acum. Producția HBO reușește să adapteze opera lui Lovecraft așa cum nimeni nu a mai reușit până acum. Din trailer-ul HBO episoadele viitoare se anunță extrem de bune și, sincer să fiu, abia aștept să le văd.

Voi ați văzut Lovecraft Country? Vi se pare un serial bun? Lăsați-mi un comentariu și spuneți-mi ce părere aveți despre primul episod.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.