Am început să joc Monster Hunter în urmă cu aproape 10 ani. Când am pus prima dată mâna pe joc mi s-a părut extraordinar de complex și poate puțin greu de înțeles, dar asta m-a astras la el. Față de alte jocuri de PSP era mic, dar totuși extrem de mare. Fiecare quest îți debloca altceva și mereu aveai ceva de făcut și asta chiar m-a captivat.

Monster Hunter World pe PC
După ridicol de mult timp, seria a ajuns și pe PC și evident că am cumpărat jocul în prima zi. Ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul că spiritul jocului a rămas (aproape) intact. Este în general același joc pe care l-am jucat în urmă cu 10 ani, dar mai bun.
Toate problemele pe care le aveam cu seria au fost adresate, iar anumite mecanici au fost simplificate pentru a îmbunătății accesibilitatea. Într-un fel lucrul ăsta nu este rău, dar stratul de complexitate adăuga ceva în plus seriei.
Povestea jocului
Un eveniment misterios face ca toți Elder Dragons (creaturi mari și puternice) să migreze către lumea nouă. Flota a V-a este trimisă în misiune, alături de cercetătorii Comisiei pentru a afla motivul pentru care creaturile migrează către noul continent. Simple enough!
Gameplay
Monster Hunter a rămas aproape neschimbat de-a lungul anilor. Jocul este echivalentul seriei FIFA/Call of Duty, în general apare unul nou în fiecare an, iar experiența este similară. Una din adițiile noi este grappling hook-ul, o unealtă asemănătoare cu cea a lui Batman și cu care poți urca la înalțime relativ rapid.
Vânătorii sunt în principal un fel de hunter/gatherers, adică trebuie să-și procure singuri resursele necesare pentru fiecare vânătoare (într-un fel ca în Warframe). Asta înseamnă că în fiecare vânătoare jucătorii își vor aduna resurse pentru următoarea misiune, dar și materialele necesare pentru a crafta arme și armuri noi.

Toată distracția asta cu hunter/gatherer ar putea suna repetitivă și chiar este repetitivă, dar nu se simte niciodată așa. Motivul principal este faptul că mereu ai câte ceva de făcut, cea mai nouă armură nu este mereu cea mai bună pentru următorul quest. Nu o să te lupți cu un monstru care scuipă foc îmbrăcat în pene, nu? Fiecare armură are plusuri și minusuri și tot gameplay-ul se învârte în jurul echipamentului potrivit pentru următorul quest.
Progresul aduce noi zone de vânătoare, rețete de crafting, dar și un inventar bogat pentru shop-urile din joc. Chiar dacă jocul nu oferă un sistem de leveling (pentru vânători), personajele devin mai puternice după fiecare vânătoare. Prin upgradarea echipamentului de bază, craftarea de poțiuni noi și echipamente utilitare jucătorii își îmbunătățesc personajele pentru putea face față provocărilor.
Performanța
Monster Hunter World rulează la 50-60 de FPS pe detalii mari pe PC-ul meu. Este destul de bine optimizat la capitolul grafică, iar ecranele de încărcare (care obișnuiau să fie mai multe) sunt destul de scurte și destul de rare. În principal performanțele nu sunt o problemă pentru această portare a jocului.
Endgame
Monster Hunter World oferă suficient conținut adițional pe lângă quest-urile principale din poveste. În fiecare săptămână jocul oferă câteva quest-uri mai dificile pe care vânătorii le pot completa pentru bani și resurse suplimentare. Aceștia mai pot crafta decorații pentru a îmbunătății stats-urile generale ale armurilor din endgame.

Concluzie
Monster Hunter World reușește să aducă pentru prima dată seria Japoneză pe PC-urile din Vest, iar experiența este aproape cea clasică. Singurele modificări majore sunt făcute de dragul accesibilității, iar în general simplificarea nu strică jocul.
Sunt de părere că Monster Hunter World este un joc reușit. Este o dovadă a faptului că jocurile asiatice au un public și în Vest. Personal cred că o să joc mult timp de aici înainte jocul. Dacă ați jucat titluri precum Dark Souls sau Warframe cred că o să vă placă noul Monster Hunter. Dacă nu, tot vă recomand măcar să îi dați o șansă pentru că reușește să fie propriul lui gen de joc.