Mount&Blade II: Bannerlord REVIEW


Bannerlord este un nume pe care fanii seriei Mount&Blade îl cunosc și îl așteaptă de mult timp. Mount&Blade II: Bannerlord este succesorul lui Warband. Jocul a apărut la mai bine de 8 ani de când a fost anunțat și a fost un adevărat hit pe Steam, dar este oare a meritat așteptarea?

De-a lungul aniilor am jucat o mulțime de jocuri super fun. Unul dintre cele mai fun jocuri a fost Mount&Blade: Warband un Action-RPG plasat într-o lume fictivă medievală numită Calradia.

Mount&Blade: Warband a apărut în 2010 pe PC

Am jucat peste 180 de ore de Warband, marea majoritate a acestora fiind pe modulul Native, dar și o groază de ore expansiunile și mod-urile seriei.

Mount&Blade: Bannerlord a apărut la sfârșitul lunii martie și a fost un hit instant. Jocul reușește să construiască peste fundația lui Warband, este un joc asemănător, dar semnificativ mai profund și complex.

Ca Warband doar că mai bun

Taleworlds au lucrat la Bannerlord ultimii 8 ani și au rezolvat majoritatea problemelor lui Warband. Una din cele mai mari probleme era faptul că jocul arăta puțin mai bine decât un joc ieftin din 2008. Din punctul ăsta de vedere Bannerlord este o operă de artă, iar faptul că poate să arate atât de bine și să susțină peste 500 de trupe pe câmpul de luptă fără mari probleme este o adevărată realizare.

bannerlord trupe 500 mount&blade
O confruntare de 500 de unități nu este un lucru rar întâlnit

Un alt aspect care a fost îmbunătățit este felul în care personajele pot influența lumea jocului. Sătenii produc bunuri în sate și după le vând în orașe. Orașele generează caravane care pleacă spre celelalte orașe. Dacă transportul este atacat pe drum iar bunurile nu mai ajung la destinație atunci prețul produselor va crește. Același lucru este extrem de evident pe timp de război când majoritatea caravanelor sunt atacate de armate.

bannerlord mount&blade oras
Orașele sunt puncte de atracție, nu doar hub-uri

La capitolul relații între personaje, Bannerlord reușește să facă o treabă destul de grozavă. Personajele interacționează, își fac prieteni și inamici și în general își văd de viața lor de zi cu zi.

Război la un alt nivel

Luptele și asediile au primit și ele îmbunătățiri semnificative. Asediile durează mai mult și necesită echipamente suplimentare. Scările vin din start, dar poți aduce turnuri de asediu, catapulte și multe altele. De asemenea apărătorii pot să construiască și ei tot felul de piese de artilerie.

Când vine vorba de combat în sine, totul este mult mai sold decât în Warband. Fiecare lovitură are o greutate și nu mai poți spama atacuri la infinit. Trebuie să ataci cu cap pentru că și inamicii atacă tot cu cap.

bannerlord mount&blade asediu
Asediile sunt mai dinamice și oferă mai multe opțiuni și abordări

Un punct în minus este faptul că jocul nu prea înțelege exact cine trebuie să moștenească tronul unei facțiuni. Lucrul ăsta poate să fie îmbunătățit, la fel ca și multe alte lucruri mai mărunte, dar rămâne de văzut cum o să se comporte jocul în varianta lui finală. Momentan moștenitorul tronului nu este urmașul conducătorului, nu mereu,. Lucru care nu este tocmai corect din punct de vedere al ierahiei medievale.

Până acum nu am apucat să pun mâna pe modul multiplayer prea mult. Am jucat câteva meciuri în captain mode și puțin TDM și Dominațion deci nu cred că pot să îmi exprim o opinie despre parte asta a jocului, încă – urmează să updatez articolul la o dată ulterioară.

Un succesor demn de numele seriei

În general Mount&Blade: Bannerlord reușește să fie un succesor grozav pentru unul din cele mai fun titluri action-RPG din istoria recentă. Iar pentru un titlu Early Acces este un joc destul de complet, în opinia mea așa că eu personal îl recomand tuturor celor faniilor Mount&Blade, dar și celor care vor să joace ceva cu adevărat magic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.