The Shape of Water, o capodoperă Guillermo del Toro

The Shape of Water este un film pe care fie o să-l adori, fie o să ți se pară o pierdere totală de timp. Forma Apei este, în opinia mea, o gură de aer proaspăt într-o piață suprasaturată de filme cu super eroi, explozii și scene de acțiune – Este ceva cu totul diferit.

A monster movie with a twist!

Guillermo del Toro este cunoscut pentru filmele sale cu creaturi- este un regizor și scenarist absolut grozav. Este plăcut să văd că autorul unor filme precum Pan’s Labyrinth, Pacific Rim și Hellboy a lansat un nou film de genul.

The Shape of Water se inspiră din filmul ”The Creature from the Black Lagoon”. În Forma Apei este vorba tot despre o creatură, dar spre deosebire de filmul din 1954, filmul nu este despre creatură ci mai degrabă despre dragoste – element care lipsește cu desăvârșire din pelicula originală.

Acțiunea filmului se petrece undeva în anul 1962, în timpul Războiului Rece. Personajul principal, Elisa Esposito, este o femeie puțin mai diferită, aceasta nu poate să vorbească , are niște cicatrici pe gât și are o ”pasiune” pentru apă. Singurii ei doi prieteni sunt un grafician homosexual și o colegă de muncă de culoare, amandoi proscriși ai societății. Elisa și Zelda, prietena ei, lucrează ca femei de serviciu pentru un institut de cercetare al guvernului. Fiecare zi este o rutină, dar totul se schimbă când în laborator este adus un specimen din junglele Amazonului. Creatura este studiată de cercetători și torturată de agentul Strickland.

Câte ceva pentru fiecare

Ce mi-a plăcut cel mai mult la The Shape of Water este faptul că oferă câte ceva pentru fiecare. Este amuzant și este serios în egală măsura, romantic, dar fără să devină siropos sau clișeic și oferă câteva scene cu adevărat tensionate.

Relațiile dintre personaje sunt și ele foarte atent dezvoltate, iar dialogul reflectă relațiile dintre aceștia destul de bine. Filmul reușeste să ofere una din cele mai memorabile replici din ultimii ani. Este genul de replică pe care o vei ține minte o bună perioadă de timp, chiar dacă aceasta nu este tocmai rostită.

Pe cât de bun este și personajul negativ

Un alt lucru care mi-a plăcut este personajul negativ al filmului. Consider că un film nu poate să fie decât la fel de bun ca și personajul său negativ. Din fericire, Forma Apei are unul din cele mai bune personaje negative din istoria recentă. Strickland vorbește întotdeauna de integritate și tărie de caracter, dar este genul de om care și-ar cumpăra un Cadilac doar pentru că cineva îi spune că oamenii de succes conduc un Cadilac. Este un tip dur, lipsit de sentimente și motivat de succes. Și exact ca orice personaj negativ bun, Strikland este învins de propriile sale defecte.

Concluzie

The Shape of Water este unul din cele mai strălucite filme din ultima vreme. Cu siguranță cel mai bun film fantasy din ultimii ani. Del Toro aduce ceva nou și unic într-un piață plină de filme cu explozii, scene grandioase de acțiune și super eroi.

Din păcate Forma Apei nu este un film pentru toată lumea. După cum am spus și în deschidere, fie o să-l adori, fie o să ti se pară o pierdere totală de timp. Dar dacă ți-a atras atenția trailer-ul și chiar îți dorești o experiență diferită atunci îți recomand cu căldură The Shape of Water. Promit că nu o să te dezamăgească!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.